Beste leden,

In antwoord op de nieuwsbrief van RBCZ op ons eerdere bericht; ‘Zorg dat we zichtbaar worden‘ hebben wij het volgende antwoord aan RBCZ gegeven:

We betreuren de berichtgeving van de RBCZ omtrent het register van VWS.
Ook de Federatie heeft een aantal malen gesproken met een beleidsmedewerker en met een jurist van VWS omtrent de melding van complementaire therapeuten in het VWS register en we zijn druk in overleg hoe we COMPLEMENTAIRE therapeuten zichtbaar kunnen maken voor reguliere zorgaanbieders.

Helaas heeft de RBCZ bij de berichtgeving twee onjuiste aannames gedaan:

  1. Het VWS register wat men noemt is nu namelijk alleen voor de reguliere zorg en niet voor de complementaire zorg.
  2. De Federatie heeft geen register; maar is in deze alleen het doorgeefluik naar VWS.
    In onze berichtgeving staat heel duidelijk dat wij de deelnemerslijst doorsturen naar VWS en vervolgens zullen vernietigen.

Met de berichtgeving heeft de RBCZ niet alleen onduidelijkheid en onrust gecreëerd in het complementaire veld; maar ook de zichtbaarheid van complementaire therapeuten op achterstand gezet.

Wij betreuren dit ten zeerste maar zullen ons in blijven zetten voor die therapeuten die zichtbaar en erkend willen worden binnen de reguliere zorg.

De Federatie benadrukt dat de focus van haar activiteiten altijd gericht is op: Samen op weg naar een ‘maatschappelijk erkend beroep van complementaire therapeuten binnen de reguliere zorg’.

We wensen iedereen een energiek en krachtig 2020.